Vibiemme Domobar

...

Bezzera BZ10

...

MyWay IZZO Vivi PID

...

ECM Mechanika IV Slim

...

Lees & leer over de espressomachine, techniek en meer...

Espressospecialisme sinds 1988

Caffè Tiramisu heeft in haar ruim 30 jaar van bestaan
al vele klanten met tevredenheid mogen
verblijden met prachtige espresso-apparatuur, het overbrengen van de passie en schenken
van overheerlijke uitgesproken espresso-
koffie en bonen.

Een espressomachine behoort tot een stukje
wetenschap. Onze monteurs beschikken
over een enorme technische kennis en
hebben al vele raadsel achtige problemen ontcijferd.

Voor aankoop, service en onderhoud,
Caffè Tiramisu staat altijd voor u klaar.

Veel geïnteresseerden, die voor het eerst naar espressoapparatuur kijken, gaan vooral af op het design. Een mooi espressoapparaat is een waar sierraad op het aanrecht. Maar maakt u hierin wel de juiste keuze?

Er zijn een aantal belangrijke factoren, die in overweging genomen moeten worden; voordat u een keuze maakt in het type espressoapparaat. 

Drinkt men bij u thuis hoofdzakelijk espresso en/of zwarte koffie, dan zal een gescheidensysteem met warmtewisselaar boiler mogelijk een te uitgebreide machine voor u zijn. 
      Woont u in een enorm kalkrijk gebied? Drinkt u geen of weinig thee of heeft u een Cooker in uw keuken geplaatst, ook dan kunt u sommige warmtewisselaar machines met een grote boiler en de duo-boiler espressomachines beter niet aanschaffen.

Het gaat hierboven dan ook voornamelijk over de hoeveelheid water die u in de machines in beweging brengt en dus ververst. Weinig gebruik of langdurig stilstaand water zal juist kunnen zorgen voor verkalking en oxidatie van boiler en andere metalen onderdelen.

Een espressomachine met enkele boiler, of terwijl een singleboiler systeem, is uitermate geschikt voor de espresso- koffiedrinker, waarbij men af en toe een cappuccino of latte macchiato wil maken.

Drinkt u dagelijks graag een cappuccino of andere variaties met melk, dan is een warmtewisselaar systeem meer geschikt voor u. Een warmtewisselaar systeem is voor meerpersoonshuishoudens vaak het meest ideaal om zo aan ieders wens te kunnen voldoen.

Met een Duo-boiler machine kunt u de koffieboiler en stoomboiler los van elkaar in/uit schakelen. Zijn er dagen dat u alleen zwarte koffie drinkt, dan gebruikt u het enkelsysteem en hoeft de stoomboiler niet opgewarmd te worden. Wilt u op een bepaalde dag geen koffie drinken maar wel theewater tappen, dan hoeft alleen de stoom- theeboiler op te warmen en houdt u de enkele boiler plus zetgroep koud.  Een nadeel van duo-boiler systemen is dat ze meer onderhoud nodig hebben. Bij achterstallig onderhoud gevoeliger zijn voor storingen en meer stroom verbruiken, wanneer beide boilers ingeschakeld zullen zijn.

In onze winkelfilialen zullen wij nog dieper ingaan op de verschillen, de techniek en praktische verschillen. Zo bent u verzekerd van het maken van de juiste keuze.

Uiteraard zijn er diverse kenmerkende verschillen te vinden tussen het merk aanbod en de modellen espressomachines van het merk zelf.

Ondanks dat er uiteraard bij de duurdere systemen een hogere kwaliteit onderdelen en afwerking wordt gehanteerd, wil dit niet direct zeggen dat goedkoper geprijsde espressomachines van mindere kwaliteit zijn. Wij verkopen een selectief assortiment hoogwaardige espresso apparatuur. Apparatuur met een ontwikkelingsgeschiedenis sinds begin 1900.

Verschillen tussen machines kunnen zich voordoen in bijvoorbeeld :

– Optische afwerking. Denk hierbij aan de kwaliteit van het RVS, is dit standaard of wellicht geheel gepolijst.  Of gevouwen RVS werk ten opzichten van gelast gepolijste hoekenwerk en dikkere mantels.
– Sommige merken maken gebruik van eigen geproduceerde boilers en zetgroepen. Denk bij het gebruik van boilers aan bijvoorbeeld RVS of koperen boilers. Er zijn vele verschillende kwaliteiten boilers, boiler technieken en verschillen in de lasnaden. 
– Sommige merken maken gebruik van een andere kwaliteit van kranen, kraanbevestigingen en kraan draai of kogelgewricht mechaniek.
– Bepaalde machines bevatten meer en zwaardere onderdelen dan andere espressomachines.
– Of er gebruik gemaakt van een standaard 16 bar vibratiepomp of van een rotratie/rotary pomp met mogelijkheid tot wateraansluiting.
– Bij bepaalde modellen espressomachines wordt er gebruik gemaakt van een PID control, ook hierin zijn er diverse verschillen van model, mogelijkheden, kwaliteit en afwerking.

Natuurlijk komt het wel eens voor dat een machine kampt met een “meestal klein” garantie probleem. Hoofdzakelijk doen echte problemen zich pas voor wanneer een machine niet correct wordt onderhouden.

 

U wilt graag een prachtig Italiaans espressoapparaat in huis halen, maar heeft u geen idee hoe het systeem werkt? Geen enkel probleem! Onze werknemers kunnen u perfect instrueren over de werking en techniek van ieder systeem. Indien gewenst zal bij aanschaf in een van onze filialen, de machine samen met u worden uitgepakt, doorgespoeld, afgesteld en uitvoerige aan u worden gedemonstreerd. Samen met ons leert en oefent u de eerste kneepjes van het koffiezetten. Zo zult u bij thuiskomst direct een overheerlijke espresso en perfect geschuimde cappuccino kunnen bereiden!

Een espressomachine is een mechanische product, dat betekent dat het zo nu en dan aandacht en onderhoud nodig heeft. Het noodzakelijk om de delen waar de gemalen koffie in aanraking komt met water zorgvuldig te reinigen. Denk hierbij aan het handmatig reinigen van de zetgroep, de douchezeef, rubber o-ring, de binnenzijde van de zetgroepranden. Hiervoor kunt u o.a. een hardharig kwastje voor gebruiken. Ook kunt u de retour leidingen en kleppen reinigen d.m.v. blindfilteren / backflushen, maar let op! dit is niet bij alle machines aan te raden. Espressomachines met een E-61 of soortgelijke zetgroep raden wij aan handmatig te reinigen of *slechts enkele keren per jaar kort te backflushen.

Kalk is in de meeste gevallen van reparatie en storingen de boosdoener. Uw espressomachine dient dan ook bij gebruik van kraanwater minimaal 4 keer per jaar zorgvuldig ontkalkt te worden. Hiervoor dient u zeker de eerste keren een gebruiksaanwijzing te volgen. Tijdens het ontkalken kunnen er door gebruik van verkeerde vloeistoffen, te veel vloeistof of verkeerd behandelen, vervelende onnodige storingen of defecten ontstaan. 

Uiteraard dient u dagelijks het water te verversen, uw waterbak om te spoelen en minimaal eens per week een sopje te geven.

Zowel de binnenkant als de buitenkant van uw machine wilt u natuurlijk in topconditie houden. Om RVS uitgevoerde espressomachines perfect op te kunnen poetsen hebben wij verschillende middelen, maar ZEP is een uitermate goed geschikt middel om uw machine weer te laten glanzen! Dit matte schuim middel is zeer goed uit te poetsen en laat geen olie achtige laag achter op uw machine. 

Al sinds 1988 bieden wij onze klanten service en garantie vanuit eigen bedrijf,  onze monteurs zijn zeer bekend met ieder espressoapparaat dat wij verkopen, ooit hebben verkocht maar ook met vele systemen die wij niet zelf in het assortiment hebben. 

Onderdelen zijn in ons servicecenter voor 95% voorradig. Hierdoor kunnen wij snel handelen en duurt het in de meeste gevallen niet lang voordat uw espressoapparaat weer gereed staat. 

Het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is een aandachtig proces met veel losse werkzaamheden. Op onze pagina met Servicetarieven voor Espressomachines leest u meer over de werkzaamheden die worden verricht.

Garantie op nieuw gekochte apparatuur betreft 24 maanden. Garantie wordt verleent wanneer er sprake is van productiefouten en niet correct werkende (nieuwe) onderdelen of dergelijke.
Wanneer er na enige maanden sprake is van een defect, dat veroorzaakt wordt door achterstallig onderhoud dan valt dit niet onder garantie. 

Garantie op gereviseerde occasion espressomachines betreft 12 maanden. 

Voor de volledige garantie informatie verwijzen wij u graag naar onze voorwaarden.

De lekkerste koffie voor iedere koffiemachine.

Caffè Tiramisu melanges

Mooie uitgebalanceerde melanges
uit eigen productie vanaf het
prachtige Sicilie.

Zorgvuldig geselecteerd en goed
voor uw molen, machine en natuurlijk
de smaak!

Kies uit wel veel gedronken 9 soorten!

Authentiek op hout gebrande koffie bonen

Brasil Oro Extra Bar

Deze maand in de aanbieding de
overheerlijke, authentiek op hout gebrande koffie van Brasil Oro.

Deze heerlijke espressokoffie heeft noot- houtachtige tonen en een licht chocolade bittertje in de afdronk.
Extra Bar is een volle melange van
80% Arabica en 20% Robusta.

Ontkalkingsmiddel

Onze eigen samengestelde ontkalker op basis van citroenzuren,
is door de jaren heen door en door getest, verbeterd en vergeleken met andere merken! Het perfecte middel!

Verhouding Espressomachine :
150cc vloeistof + 850cc water.

Tip!
Vraag naar onze ontkalkings- handleiding voor uw machine.

Puly Caff

Houdt uw zetgroep, retourleiding en
kleppen goed schoon door regelmatig
te backflushen. Ook uw filterdragers
zijn hiermee perfect te reinigen.

Tip!
Let op wij raden het af om
E-61 groepen met hendel bediening
(regelmatig) te backflushen.
Hiervoor raden wij een andere
methode aan! Bekijk hiervoor onze
pagina met onderhoudsadviezen.