Jura Premium dealer & Servicepartner​

Caffè Tiramisu verkoopt al Jura sinds 1992.
Dit begon allemaal met de Jura IMPRESSA Ultra en modellen als de IMPRESSA S70 en E55. Het zal u verbazen maar soms nog Jura machines uit deze
eerste ontwikkelingsjaren tegen, werkend!
Uiteraard zijn dit bijzondere uitzonderingen.

Tot op heden verkopen wij nog steeds met
veel passie de Jura volautomaten voor particulier en zakelijk gebruik.

Voor onderhoud of reparatie hoeft u niet
verder te zoeken!
Wij zijn uw gecertificeerd Jura Servicepartner.

Jura is een van de eerste gespecialiseerde producenten van volautomatische machines. Jura legt zijn focus sindsdien enkel en alleen op het produceren en ontwikkelen van het merk en de volautomatische koffiemachines. Daar waar andere merken ook vele niet-koffie producten produceren, bijvoorbeeld tv’s, verlichting, koelkasten en dergelijke. 

Wanneer u voor Jura kiest, kiest u voor kwaliteit, design, functionaliteit en Premium service

Een Jura volautomaat valt in het hogere segment volautomatische koffiemachines. De aanschafprijs van een Jura soms net iets meer dan bij andere merken volautomatische koffiemachines. Dit verschil prijsverschil zult u op termijn in vele kwalitatieve opzichten ervaren. Uw Jura gaat bij zorgvuldig gebruik een stuk langer mee en is een stuk minder gevoelig voor storingen. Tevens is een wat oudere Jura ook goed verkoopbaar zijn als tweedehands model wanneer u toe bent aan een upgrade. Andere (voordeligere) merken zijn vaak binnen 4 tot 6 jaar geheel afgeschreven. 

Waar andere merken veelal gebruik maken van dezelfde, in China gelegen, producenten en daarmee de zelfde soort onderdelen gebruiken, produceert Jura volledig in haar eigen fabriek. Hierdoor houdt Jura productie en ontwikkeling volledig in eigen beheer. De onderdelen en technieken in Jura koffiemachines zijn door de jaren heen keer op keer verbeterd. Een Jura bevat dan ook diverse eigen onderdelen welke zijn voorzien van patentrecht, hierdoor kunnen andere merken geen gebruik maken van de Jura kwaliteit en technieken.

De Jura zetgroep is het krachtige hart van een Jura machine. In dit onderdeel wordt de koffie van twee kanten aangedrukt om zo het maximale aan crema eruit te kunnen halen. Andere merken gebuiken veelal het zelfde systeem wat u vindt in Saeco, Bosch, Siemens, AEG en zelfs de Senseo Sarista. 

De Jura maalmolen is net als de zetgroep al diverse keren aangepast en verbeterd. Het nieuwste model, genaamd G3 is een maalwerk dat in zeer korte tijd de koffie maalt, tot wel 3 keer sneller. Ook beschikt het maalwerk over verschillende unieke punten waardoor u soms wel langer dan 8 jaar met één molen kunt doen! Uiteraard is dit volledig afhankelijk van de kwaliteit van koffiebonen en het uitvoeren van tussentijdse servicebeurten.

Een nieuwe ontwikkeling van de afgelopen jaren is het PEP systeem, ofterwijl het Pulse Extraction Process. Met deze pulserende pompbeweging wordt de crema van uw espresso bijna verdubbeld en een sterkere afdronk gerealiseerd.

In onze winkels wordt deze informatie maar nog veel meer leerzame stof altijd met u gedeeld.

Een Jura volautomaat is een waar sieraad op uw aanrecht of kantoorruimte. U kiest bij Jura niet alleen voor de beste kwaliteit van interne onderdelen, luxe afwerkingen en praktische designs. 

De Jura D6 modellen zijn gebaseerd op een design dat al sinds Jura’s eerste jaren wordt gebruikt, het designs is simpel maar netjes afgewerkt.  Vanaf de modellen E6 gaat de verfijnde afwerking met stappen omhoog. Ook de nieuwste ENA 8 modellen zijn een ware lust voor het oog. De Jura J-serie en de dus de huidige J6 heeft al diverse Design Awards in ontvangst mogen nemen.

Maar wanneer u kijkt in de Jura Z-serie ziet u dat deze machines een absoluut hoogstandje zijn in de wereld van volautomatische koffiemachines. Niet alleen de vormgeving van de machines maar ook de melk-reinigingsfunctie heeft zo zijn eigen unieke ontwerp in het spoelbakje i.c.m. de volledig geautomatiseerde spoeltechniek. U hoeft enkel maar de vloeistof in het bakje te doen en het slangentje aan te sluiten!

Bij de Jura Z8 en S8 wordt er gebruik gemaakt van een modern touchscreen, dit maakt de beleving helemaal af. Op de touchpad display kunt u zelf met uw vinger heen en weer schuiven om de doseringen, sterkten en instellingen aan te passen.

Wist u dat er zelfs lekroosters van glas worden geleverd bij een aantal Jura modellen?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw Jura machine en daarbij het uiterste uit de levensduur van de machine te halen is het verstandig de machine eens per 3 tot 4 jaar te voorzien van een grondige onderhoudsbeurt.

Onderhoudsbeurten zijn er om uw machine op alle fronten zorgvuldig te reinigen en zo de kans op (grote) defecten te verkleinen.

Onze monteurs zullen de Jura machine voor het grootste deel demonteren, om zo moeilijke plekken waar kalk, koffieresten en overige vuiligheden zich ophouden te kunnen bereiken.

Tijdens een servicebeurt wordt de zetgroep volledig gereviseerd of indien versleten te vervangen.  Het maalwerk wordt gedemonteerd en zorgvuldig gereinigd, indien versleten vervangen.  Er worden diverse rubbers en pakkingen vervangen om lekkages te voorkomen. De machine wordt zorgvuldig ontkalkt en intensief gereinigd. 

De kosten voor servicebeurten zijn volledig afhankelijk van uw eigen onderhoud, het gebruik van (slechte of juist goede kwaliteit) koffiebonen en het type Jura model. De leeftijd van de machine wil zeker niet alles zeggen!

Waar andere servicecentra soms standaard onderdelen vervangen, reviseren wij ook onderdelen. Hierdoor zullen onderhoudskosten soms een stuk lager kunnen uitvallen.

Voor meer informatie over onderdelen en servicebeurt tarieven kunt u terecht op deze pagina

Wilt u meer leren over het zelf te onderhouden van uw Jura machine? Bezoek dan onze pagina met onderhoudsadviezen.

E8 Piano White

Deze toonaangevende serie is
inmiddels zijn tweede generatie ingegaan. De nieuwste aanwinst is de volledig in hoogglans wit uitgevoerde E8 Piano White.

E8 serie, goed geprijsde alleskunners.

ENA 8 generatie

Jura heeft de oude ENA 3, 5, 7 en 9
nieuw leven ingeblazen met de ENA 8.

Er ENA's van ruim 10 jaar
oud die nog steeds werken. Wij
hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe serie!

ENA 8 Signature Line

De nieuwe ENA 8 heeft ook een luxere variatie. De Signature Line is volledig voorzien van een 3mm dikke
geborsteld aluminium behuizing.

Compact, stijlvol en snel.

S80 Piano Black

De S80 is een van de luxere varianten
op de eenvoudigere E8 serie.

Door zijn veelzijdige touchscreen zet Jura een nieuwe standaard in deze
prijsklasse volautomaten.

Ooit begonnen met een Jura S90, inmiddels hebben wij onze derde Jura machine aangeschaft! Onze nieuwe J6 Silver is geweldig!

Erik Galjaard
Particulier
Wij hebben voorheen een Saeco Odea en Siemens Benvenuto gehad. Helaas met veel gedoe en vastgelopen unit motor. Overgestap naar Jura, onze Jura C90 doet het al vele jaren perfect!
Sanne de Rei
Particulier
Op kantoor wordt veel koffie gedronken. Vroeger stond hier een F50, door onze groei zijn wij overgestapt op een GIGA X3C. Wat een pracht apparaat! Wij gebruiken Siciliana koffie
van Caffè Tiramisu.
Bertrand
Accountancy
Voorheen altijd een Bezzera gehad maar door tijdgebrek overgestapt op een Jura. Mijn machine perfect kunnen inruilen! De Z8 zet werkelijk prachtige espresso's!

Patrick van Dort
Particulier

Jura Reinigingstabletten

Reinig uw Jura machine eens om
de 200 koppen koffie om vuiligheid
en verstoppingen te voorkomen.

Tip!
Reining eens per week de
douchezeef van uw zetgroep
met de hand en een vochtig doekje.

Jura Claris Smart Waterfilter

Voorkom kalkaanslag in uw Jura
machine, optimaliseer de smaak van
uw koffie.

Tip!
Ook bij het gebruik van waterfilters
raden wij u aan de machine eens
per jaar te ontkalken.

Giuliano - Concerto

Deze maand in de aanbieding de
Caffè Giuliano Concerto.


Mooie ronde melange van 80% Arabica & 20% Robusta, voor de
niet al te sterke koffiedrinker.
Vol van smaak met een lichte cacao- hout tonen.

Authentiek op hout gebrande koffie bonen

Brasil Oro Extra Bar

Deze maand in de aanbieding de
overheerlijke, authentiek op hout geroosterde koffie van Brasil Oro.

Deze heerlijke espressokoffie heeft noot- houtachtige tonen en een licht chocolade bittertje in de afdronk.
Extra Bar is een volle melange van
80% Arabica en 20% Robusta.